Магнітний конструктор: особлива методика складання та корисні аспекти

Магнітний конструктор – це порівняно новий варіант у колекції подібних ігрових пропозицій.

23.04.2021 19:04   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Першу спробу вивести на ринок такий комплект зробила канадська сімейна компанія Mega Bloks Incorporated. Але була допущена стратегічна помилка. На противагу запропонованим класичним варіантам, новинка не мала чітко сформульованих завдань і тематики. Дитині пропонувалося зібрати якусь абстрактну фігуру або самостійно придумати об'єкт. Більшість батьків вирішили, що це буде занадто складно. Тому новинка не отримала широкого розповсюдження. 

У 1998 році італійський винахідник Клаудіо Вінчентеллі представив оновлену версію магнітного конструктора, яка стала прототипом сучасних варіантів. Клаудіо досить давно займався розробкою дерев'яних моделей. На певному етапі він задумався над можливістю використання нових матеріалів і елементів, які можна з'єднати між собою не з допомогою пазів, а методом стикування. У запропонованому ним комплекті магнітні палички в кольоровій пластиковій обшивці притягувались до металевих кульок. За визнанням винахідника найскладнішим було збалансувати силу тяжіння з масою окремих елементів. Запропонований комплект практично відразу став лідером продажів, а також його почали використовувати, як навчальний посібник для майбутніх архітекторів.

Крім традиційного варіанту у вигляді паличок, в Інтернет-магазині Панама https://panama.ua/categorys/76395/  можна купити магнітні ігрові набори для складання геометричних фігур, об'ємних чи пласких зображень, а також фігурок різних персонажів. Основною цільовою аудиторією є хлопчики та дівчатка 3-9 років. Але деякі марки пропонують нескладні моделі, які будуть цікаві малюкам від року і старше. Також є пропозиції для новонароджених, але це скоріше прагнення виробника підкреслити безпеку своєї продукції. Адже дитина у такому віці по своєму фізіологічному розвитку поки не спроможна збирати навіть найпростіші моделі.

Магнітні конструктори сприяють розвитку правильної координації, зміцнюють кисть, виробляють чіткість і точність рухів, а розміреність дій заспокоює непосид, знижує емоційний фон.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі