Тернопільські депутати закликають Президента України присвоїти Євгену Коновальцю звання «Герой України»

Опубліковано:
23 Квітня, 2021

Сьогодні, 23 квітня, відбулося пленарне засідання п’ятої сесії Тернопільської міської ради. Під час якої депутати закликали Президента України присвоїти Євгену Коновальцю звання «Герой України».

Звернення підтримав 41 депутат.

Як зазначив мер міста Тернополя Сергій Надал, подібні звернення також прийняли та направили до Президента України інші міські ради.

«14 червня 2021 року виповнюється 130 років від дня народження Євгена Коновальця. І ми вважаємо, що на сьогодні той внесок, який був зроблений Головою проводу українських націоналістів для становлення незалежної України, не оцінений належно, тому закликаємо Президента присвоїти звання «Герой України» Євгену Коновальцю, – наголосив міський голова Тернополя Сергій Надал

Додамо, що Євген Коновалець — полковник Армії УНР, командир Січових Стрільців, член Стрілецької Ради, командант УВО, голова Проводу українських націоналістів (1927), перший голова ОУН (з 1929), один з ідеологів українського націоналізму. 15 липня 1968 року йому присвоїли Воєнний хрест (посмертно). А 3 лютого 2021 року на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України з’явилася петиція про присвоєння звання «Герой України» Євгену Коновальцю.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #євген коновалець, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОУН-УПА, #тернопіль, #тернопільські новини, #УПА
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: