Мешканці громади на Тернопільщині обурені величезним податком на розкіш

Опубліковано:
23 Квітня, 2021

Уже кілька років, як в Україні запроваджено так званий податок «на розкіш», тобто на великі об’єкти житлової і нежитлової нерухомості, які перевищують встановлений законодавством ліміт. Розмір цього податку встановлює орган місцевого самоврядування. На думку жителів Скалатської громади, цей податок у них надто великий і його варто було б зменшити.

– Скалатська міська рада встановила податок за нежитлову нерухомість на 2021 рік у розмірі 30 грн./кв. м для фізичних та 60 грн./кв. м для юридичних осіб Скалатської ОТГ, а з грудня 2021 року вона становитиме відповідно 32,5 для фізосіб та 65 грн./кв. м для юросіб. Лондон «віддихає» – у Скалаті податки вищі. Про Київ чи Тернопіль, то навіть не говорю, вони далеко позаду Скалата! Чим думали місцеві депутати, чи вони хоч вміють порахувати те, за що проголосували? У більшості випадків сума податку виходить вища, ніж вартість приміщень, – написав у групі «Життя в Скалатській громаді 24/7» відомий місцевий фермер та громадсько-політичний діяч Ігор Дацків.

Зауважимо, що відповіді рішення по оподаткуванню були прийняті депутатами Скалатської міської ради попередньої каденції, деякі з яких пройшли знову в раду. «Надіюсь теперішнім депутатам вистачить здорового глузду, щоби це відмінити та виправити», – додав пан Дацків.

Нагадаємо, податок нараховують та сплачують за площі нерухомості, що перевищують встановлений  законодавством ліміт, на який зменшується база оподаткування  об’єкта житлової нерухомості.

а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 кв. м;

б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості — на 120 кв. м;

в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), — на 180 кв. м.

До прикладу,  якщо площа квартири 95 кв. м, то податок буде нараховано за 35 кв. м.

Варто сказати, що Ігоря Дацківа називають «легендою» Підволочиського району, пов’язане це з його професійною та громадсько-політичною діяльністю. Багатьом відомо про його успішну фермерську діяльність, люстрацію та протистояння прокурорсько-поліцейській системі та «хоптянівській мафії» на Тернопільщині. У 2019 році він балотувався до Верховної Ради України по 164 виборчому округу. В один з вечорів близько 20-ї години у Скалаті на нього було здійснено напад озброєними «тітушками». Невідомі особи озброєні пістолетом заблокували автомобіль на якому рухався Ігор Дацків. Згодом вони почали наносити йому удари в голову та по тулубу, намагаючись спровокувати його на бійку та погрожували йому вбивством. На щастя, все обійшлося…

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #нерухомість, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #податок, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: