У квартирі тернополянина Юрія Дмитровського народилися білченята

Опубліковано:
22 Квітня, 2021

– Білченят годую лише козячим молоком, від коров’ячого у них буде живіт боліти, – каже тернополяни Юрій Дмитровський.

Два місяці тому в чоловіка кімнатні білки вивели потомство.

– Білки в мене з’явилися випадково. Одного разу йшов біля пологового і побачив під деревом білченя. Воно було ще сліпе і вміщалося на долоні. Шкода стало, забрав додому. В інтернеті прочитав як доглядати за малюком. Треба було щогодини годувати. Ми з дружиною робили по черзі. Довелося взяти відпустку, допоки білка не зміцніла і не почала сама їсти, – розповідає Юрій.

null   null

Білченя назвали Масіком. Випускати назад його жити на природу, було небезпечно, тваринка б загинула. Тому Масік залишився жити у Дмитровських. А через рік чоловік знайшов ще двох білченят, але у парку. Одне, на жаль, не вижило.

– Так у мене з’явилася Джессі. Удвох з Масіком я оселив їх в один вольєр розміром 2,5х1,20 м, але часто їх випускаю, – продовжує розповідь тернополянин, – хоча кажуть, що у білок коротка пам’ять, але мої відкликаються, коли їх кличу, знають свої імена. У квартирі білки живуть довше, можуть і 5-7 років. А в природі гинуть швидше – 2-3 роки, через брак їжі, стреси та сильні морози.

Мар’яна Сусідко

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #білка, #квартира, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: