Чи наважиться міський голова в Підгайцях віддати КП в руки сумнозвісного друга?

21.04.2021 19:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Сумнозвісний колишній чиновник обласного та районного рівнів Ігор Раїнчук має шанс очолити комунальне підприємство в Підгайцях – «Дорожнє». Мешканці району такою перспективою, м’яко кажучи, обурені, адже добре пам’ятають наслідки діяльності цього «дорожника» на посаді очільника райавтодору – людям боргують зарплати досі.

Йдеться про керівництво Раїнчука до середини 2019-го року у Підгаєцькому райавтодорі. Саме за той період організація успішно розвалилася, а працівники буквально лишилися біля розбитого корита. Після того, як в райавтодорі ловити не було чого, Раїнчук подався в приватний сектор. Але доля йому усміхнулася, чи то пак, хтось вище вплинув на ситуацію, й Ігор Франкович став цілим начальником обласної Служби автомобільних доріг.

І саме тоді почалося чи не найцікавіше. Нагадаємо, у 2020-му в ЗМІ були опубліковані аудіозаписи, з посиланням на сторінку нардепа Ігора Василіва, де людина з голосом, схожим на Раїнчука «хоче жити правильно» та каже, що для цього йому потрібен 1% від вартості робіт і послуг по дорожньому будівництву в регіоні.

28 мільйонів гривень – саме таку суму складає 1% вартості ремонту магістральних доріг Тернопільщини у 2020-му. І саме стільки, на думку, Ігора Раїнчука, мав отримувати він, як керівник.

Скандал із оприлюдненням аудіо, де це озвучено і став причиною звільнення йому з посади Раїнчука.

– На скільки мені відомо, правоохоронні органи вже займаються цим питанням, щойно народні депутати мені сказали, що відкрито два провадження з цього приводу. З того, що ми почули… З точки зору здорового глузду… У Раїнчука наступного тижня завершується випробувальний термін, ми його продовжувати не будемо, з цією людиною ми попрощаємось, - у червні 2020 року саме так ситуацію прокоментував голова Укравтодору Кубраков Олександр.

Тим не менше, півроку на посаді в області дали можливість Раїнчуку виплатити заборгованості з періоду роботи в райавтодорі. Та тільки собі та дружині.

Щодо 28-ми мільйонів, то на скільки б Вам вистачило цих грошей? Якщо, до прикладу, порахувати цю суму як річну зарплату, то щомісячно Ви б отримували більш, ніж по 2 мільйони 333 тисячі гривень. Щоб ви собі розуміли,  то одна людина, яка працює на дорозі в зимовий сезон, встає на роботу серед ночі, аби протягом надцяти годин виконувати роботу в далеких від комфорту умовах, за місяць отримує по півтори-дві тисячі. І десятки людей цих грошей, до речі, так і не отримали.

Повертаючись до ситуації в Підгаєцькій громаді зараз, то, як відомо нашим джерелам, там не можуть дозволити собі створення комунального підприємства, оскільки бюджетних коштів на сьогодні бракує, навіть, щоб закрити першочергові потреби. Єдині кошти, за які це можна реалізувати – спадщина у розмірі 1 мільйон доларів села Носів, Підгаєцької громади. Австралієць, родом з цього села, вирішив заповісти частину своїх коштів на розвиток села предків. Саме так їх і використовували до об’єднання в єдину громаду всіх сіл у районі. Після створення громади, кошти перейшли в бюджет Підгаєцької громади.  Чи поклали «око» саме на ці гроші у громаді – невідомо, але 1% від цієї суми – це також непогана сума, щоб «жити правильно».

Тож, цікаво, чи таки Раїнчук знову отримає посаду і шанс довести до банкрутства ще одне бюджетне підприємство чи розголос змусить Мерену пошукати іншого очільника для КП, яке розпоряджається коштами громади?

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі