В Теребовлі відреставрували ратушу та створили оглядовий майданчик

Опубліковано:
21 Квітня, 2021

Теребовлянська ратуша збудована в XIX столітті. Раніше у її приміщеннях була резиденція старости, загальноосвітня школа, а останні роки – здійснювала свою діяльність міська рада. Однак місцеві мешканці розуміли, що в цієї будівлі неабиякий туристичний потенціал і загорілися ідеєю перетворити її у місце доступне для туристів. Зараз будівля ратуші перебуває на балансі Туристично-інформаційного центру міста.

Ремонт ратуші розпочався ще у 2017-му році. Це було викликано нагальною потребою заміни даху, що вже протікав та упорядкуванням фасадів, які давно втратили привабливість. Вежу перебудували, надали їй трапецієвидної форми із гостроверхим шпилем. По периметру верхнього ярусу облаштовано оглядовий майданчик, а також – у чотири сторони вежі вмонтовано циферблати нового годинника. Старий годинник із ратуші, встановлений у 70-х роках ХХ століття, виготовлений місцевим майстром Олександром Чайко, буде зберігатися в холі ратуш як експозиція.

 

Офіційне відкриття оновленої ратуші повинно відбутися 15 травня.  Згодом тут планують облаштувати молодіжний та медіацентр. Менеджер ТІЦ Ілона Козар розповіла, що ще однією ідеєю є створення туристичної кав’ярні, яка функціонуватиме в ратуші.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ратуша, #реставрація, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: