Триває щорічна «Школа писанкарства 2021». Майстер-класи проходять у м.Тернопіль (вул.Й.Сліпого, 3) та у 10 громадах області, на базі будинків культури та загальноосвітніх навчальних закладів. Про це повідомляє Тернопільська облдержадміністрація.

«Акцію проводять з 2007 року. Ми допомагаємо закупити матеріали, аби діти в Тернополі та в інших територіальних громадах змогли безкоштовно навчитися писанкарства. Дуже тішить, що не лише діти, а й молодь відгукується на можливість навчитися робити традиційні писанки», – зазначає начальник управління сім’ї та молоді ТОДА Андрій Човган.

Майстер-класи проходять у м.Тернопіль (вул.Й.Сліпого, 3) та у 10 громадах області, на базі будинків культури та загальноосвітніх навчальних закладів.

Відтак сьогодні заняття провели для дітей Підгороднянської ОТГ.

«Дітям дуже подобається брати участь у таких заняттях. На сьогодні записалося 20 дітей. Через карантинні обмеження, ми розділили учасників на дві групи. Заплановано, що сьогодні діти зроблять дві писанки. Одну зможуть забрати додому і подарувати рідним, а іншу віддадуть на виставку, яку проводитимуть в громаді», – каже  член управління «Просвіти» Надія Гута.

Додамо, ініціаторами акції є громадська спілка «Молодіжний центр – Тернопіль» та обласна організація «Просвіта», за підтримки управління сім’ї та молоді облдержадміністрації.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #писанки, #тернопіль, #тернопільські новини, #Школа писанкарства
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: