За порушення в діяльності ізоляторів тимчасового тримання 5 працівників поліції Тернопільщини притягнуто до відповідальності

Тернопільською обласною прокуратурою проведені перевірки в ізоляторах тимчасового тримання ГУНП в Тернопільській області щодо порядку та умов тримання осіб.

Прокурорами зафіксовані непоодинокі порушення вимог законодавства щодо роздільного тримання в’язнів у камерах ІТТ та проведення обшуку в’язнів особою однієї статі. Забезпечення їх права на щоденну прогулянку. Також виявлені факти недотримання санітарних норм у приміщеннях ІТТ ГУНП в області; незабезпечення в’язнів постільною білизною у достатній кількості та права на щоденну прогулянку. Всупереч вимогам Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» у камерах не проводились необхідні дезінфекційні заходи у зв’язку з триманням там ув’язненого, хворого на COVID-19.

За результатами перевірок обласною прокуратурою внесено вказівку начальнику ГУНП в області, яка розглянута та задоволена.  До дисциплінарної відповідальності притягнуто 5 службових осіб органів поліції, з яких 3 -начальники ІТТ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Прес-служба прокуратури Тернопільської області  

Коментарі