Загиблому в АТО фотографу Віктору Гурняку пропонують присвоїти звання Героя України

Опубліковано:
18 Квітня, 2021

Верховна Рада підтримала пропозицію посмертно присвоїти звання Героя України львів’янину Віктору Гурняку. Він загинув у зоні АТО у 2014 році.

За це рішення проголосували 257 нардепів, тож згодом його має розглянути президент, пише zaxid.net.

Віктор Гурняк народився на у селі Городниця Гусятинського району Тернопільської області. Працював фотографом для низки українських та міжнародних агентств, зокрема, УНІАН та Reuters. Був співзасновником львівського фотоагентства LUFA. Проживав та працював у Тернополі, згодом разом із сім’єю проживав у Львові.

Від початку війни на Сході України як волонтер Віктор Гурняк збирав гроші бійцям та купував їм необхідні речі, допомагав із транспортуванням. У липні 2014 року 27-річний Віктор став співзасновником військово-патріотичної організації «Український легіон», а вересні пішов служити добровольцем до батальйону «Айдар».

Віктор Гурняк загинув 19 жовтня 2014 від мінометного снаряду, коли під обстрілом вивозив поранених у районі 32-го блокпосту поблизу селища Сміле Слов’яносербського району Луганської області. Його поховали на Личаківському кладовищі. У Віктора залишилась дружина та донька.

У 2015 році друзі Віктора Гурняка зняли документальний фільм про його життя, а його доньці президент присвоїв стипендію.

Зазначимо, що звання Героя України – це найвища державна нагорода, яку присвоюють за визначний геройський вчинок або трудове досягнення. Кінцеве рішення про присвоєння звання Героя приймає президент.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #герой, #гурняк, #звання, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: