Трансформація сектору охорони здоров'я в громадах: виклики та рішення

18.04.2021 14:13   Джерело: «U-LEAD з Європою»
Опубліковано : Новини Тернопілля

Рекомендації та алгоритм передачі закладів охорони здоров’я з районного рівня на рівень громади, побудова спроможної мережі закладів охорони здоров’я в громаді, розробка місцевих бюджетних програм в секторі охорони здоров’я - про це та інші спілкувалися під час вебінару, який був присвячений трансформації сектору охорони здоров'я в громадах. Його учасниками стали представники шести областей Західної України - голови або заступники голів громад, відповідальні за функціональним розподілом в ТГ за сферу охорони здоров’я, посадовці виконкомів тергромад та управлінці закладів охорони здоров’я.

Про це інформує Тернопільський регіональний офіс Програми "U-LEAD з Європою".

Радник з питань охорони здоров’я центрального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Володимир Гарасюк додав, що за медициною у громадах криється й економічний розвиток, адже управлінські рішення у цій сфері мають бути виваженими та стратегічними.

З представниками громад під час заходу працював експерт Програми «U-LEAD з Європою» Василь Височанський, який наголосив на важливості організації надання медичної допомоги мешканцям громади. За його словами, слід проаналізувати трудові, матеріально-технічні та фінансові ресурси, щоб сформувати дієву спроможної мережі закладів охорони здоров’я, адже кожна громада не схожа на іншу, а тому доводиться враховувати чимало факторів. На допомогу може прийти й співробітництво громад, яке може полегшити надання медичних послуг мешканцям кількох територій. Також експерт зауважив, що у маленьких громадах недоцільно створювати управління або відділи охорони здоров'я, проте це доречно у великих містах, де є кілька закладів охорони здоров'я і слід налагодити управління ними, адже стратегічне планування у цій темі - досить важливе.

Захід викликав справжній аншлаг, адже тема, яка обрана для обговорення є актуальною для громад в умовах реформи охорони здоров'я. А наболілі для представників громад питання були вмонтовані у виступи спікерів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: «U-LEAD з Європою»  

Коментарі