На Тернопільщині досліджують ґрунт на наявність шкідників

Опубліковано:
17 Квітня, 2021

 На Тернопільщині інспектори провели ґрунтові розкопки на визначення стану перезимівлі шкідників сільськогосподарських угідь.

Як повідомляють в Держпродспоживслужбі у Тернопільській області, При проведенні розкопок було проаналізовано фітосанітарний стан посівів озимих зернових культур та ріпаку, видовий склад найпоширеніших шкідників, хвороб та бур’янів.

«Фізіологічний стан переважної більшості шкідників залишається задовільним, що за сприятливих агрокліматичних умов дасть можливість швидко відновити чисельність популяції», – йдеться у повідомленні.

Додамо, що ґрунтові розкопки проводять з метою визначення чисельності шкідників у місцях зимівлі, відсоток їх загибелі за зиму та уточнення обсягів передбачуваних робіт із захисту рослин. Отримані дані використовуватимуть при подальшій розробці методичних рекомендацій щодо захисту сільськогосподарських культур на території Тернопільської області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ґрунтові розкопки, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: