За якими критеріями слід обирати газову колонку: 5 дієвих порад

Опубліковано:
17 Квітня, 2021

Вибір техніки для підігріву води — актуальне питання, з яким доводиться зіштовхуватися тисячам українців. Постійні перебої в роботі централізованої мережі гарячого водопостачання примушують задуматися про встановлення водонагрівачів. Один із найекономніших різновидів — газові колонки.

Фахівці рекомендують відповідально вибирати газові проточники. Їх характеристики впливають на витрати природного газу, зручність керування, а також безпечність і комфорт використання.

Вибір продуктивності з урахуванням кількості споживачів

Газові колонки миттєво готують гарячу воду. Не доводиться чекати, доки рідина нагріється в резервуарі під дією ТЕНу. Це не значить, що кожна колонка може приготувати достатню кількість води для великої кількості людей. У різних моделей — різні показники продуктивності.

  1. Колонки, розраховані на задоволення потреб всього одного користувача видають 7-8 літрів гарячої води.
  2. Продуктивність моделей, призначених для 2-3 людей, складає близько 10-13 літрів.
  3. Моделі, які доцільно встановлювати для сімейної експлуатації (4-5 користувачів), підігрівають від 12-13 літрів за хвилину.

Потужність

Продуктивність пристрою для водопідігріву напряму залежить від його потужності. Модель на 15 кВт здатна нагріти за 1 хвилину значно меншу кількість води, ніж колонка на 20 або 25 кВт

Важливо: потужність також впливає на енергоспоживання. Вищі показники потужності = більші витрати на електроенергію.

Важливе значення має підтримка функції модуляції потужності. Вона впливає на якість роботи тих колонок, які забезпечують гарячою водою відразу декілька точок водозабору. Якщо модуляція полум’я не передбачена, температура води різко знижується під час зміни потоку води. Наприклад, вода в душі стає холодною за умови відкривання крана на кухні.

Тип колонки

Колонки класифікують на димохідні та турбовані.

  • Перші під’єднуються до звичайного димоходу. Вони беруть повітря для підігріву води із приміщення, в якому встановлені. А продукти горіння виводять за межі житла.
  • Для других характерний інший принцип функціонування. У їхній конструкції передбачено подвійну трубу, призначену для всмоктування повітря знадвору. Речовини, які утворюються в результаті горіння, вони також відводять надвір.

Димохідні газові колонки значно дешевші, оскільки їх простіше виготовляти. Турбовані моделі безпечніші.

Методика розпалювання

Розпалювання газової колонки може здійснюватися вручну, за допомогою кнопки або шляхом відкривання крана. Ті колонки, які спрацьовують автоматично під час відкривання крана гарячої води, — найзручніші. Вони працюють від батарейок або електромережі.

Моделі, які вмикаються після натискання на кнопку, оснащено п’єзоелементом. Завдяки цій особливості їх називають напівавтоматами. Серед переваг таких моделей — можливість самостійного контролю часу роботи. Ручні моделі поступово зникають через моральну застарілість. Їх потрібно розпалювати вручну, тому безпечність — під питанням.

Безпечність

Безпечну експлуатацію газових колонок різних типів забезпечують такі компоненти:

  • система захисту від замерзання,
  • датчик перегріву води,
  • клапан для стабілізації тиску,
  • механізм автоматичного вимкнення за умови затухання полум’я,
  • детектор наявності тяги.

Вищеперераховані критерії допомагають зробити вибір на користь колонки, здатної забезпечити безперешкодну подачу гарячої води у кількості, достатній для однієї або кількох точок водозабору.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #газ, #колонка
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: