Сьогодні три саджанці Лесиної груші висадили у селі Миролюбівка, біля пам’ятника поетеси в повний зріст. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Ініціативу «Лесина груша» започаткував співвласник журналу «СонцеСад» Остап Михаць та журналістка, координатор акції «Із минулого в майбуття» Людмила Приймачук.

Як розповідає координаторка акції, дерево у садибі Косачів у Колодяжному посадила сестра Лесі Українки Ізидора. Зараз груші більше як 120 років. Щоб вберегти пам’ять про Лесину грушу, вирішили зробити щепи та розповсюдити їх по Україні.

«Спільно ми вирішили зберегти пам’ять про рід Лесиної груші і запропонували адміністрації музею нарізати гілочок. Потім ми прищепили їх на груші дички. Щепи прижилися. І через рік, напередодні Дня пам’яті Лесі Українки, ми посадили саджанці на Волині та в усіх містах, які пов’язані із Лесею Українкою та її родиною», – каже Людмила Приймачук.

Додамо, що одне із привезених дерев також посадять в Кременці. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кременець, #леся українка, #миролюбівка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: