«Пам’ять VS пропаганда»: у Тернополі стартувала Міжнародна конференція

Опубліковано:
15 Квітня, 2021

У Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка стартувала Міжнародна наукова конференція «Український визвольний рух періоду Другої світової війни: пам’ять VS пропаганда». Участь у дискусії взяли провідні українські, польські, єврейські історики, а також Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук. Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Метою наукового заходу було спростування комуністичних міфів про українських героїв, зокрема, Романа Шухевича.

Як зазначив Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, близько 2000 українців рятували євреїв під час Другої світової війни. Відтак уже є попередня домовленість з мерією Єрусалиму щодо увіковічення пам’яті українських Праведників народів світу, серед яких і учасники українського повстанського руху, у вигляді встановлення стели або пам’ятника

Також під час дискусії науковці обговорять питання інструменталізації пам’яті про ті чи інші сторінки історії Українського визвольного руху та його персоналій пропагандами різних політичних сил у минулому та у сьогоденні.

Додамо, що сьогодні Тернопільський національний педагогічний університет відзначає свою 81 річницю.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ТНПУ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: