У Чорткові презентували нову книгу Петра Федоришина

Опубліковано:
15 Квітня, 2021

У  Чорткові презентували нову книгу заслуженого журналіста України, редактора, педагога, члена НСПУ Петра Федоришина. Це титанічна праця про історію Чорткова «Таємниці скарбів Садовських». На сторінці Чортківської міської ради у Facebook відбулась онлайн-трансляція події.

«Таємниці скарбів Садовських» – це другий том історії Чорткова, продовження книги «Світло і тіні Чортківських замків», який охоплює період з 1772 року по 1918 (йдеться на сайті Чортківської міської ради). Працюючи над книгою, автор збирав документи не лише з українських архівів, а й багатьох польських та австрійських. Для тих, хто цікавиться історією рідного краю, відкриваються її нові, раніше не відомі сторінки.

Головний редактор газети «Вільне життя плюс» Петро Федоришин – автор низки книг:«Карате-до для всіх» (1989, 1991), «Відгомін століть» (1997),«Преса і українська державність» (1998),«І великі мали гроші» (1999), «Словник українських імен біблійного походження» (2001),«У водовертях Серету» (2012), «Важкий кожух, але свій» (2015),«Світло і тіні чортківських замків» (2019).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #книга, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #Федоришин
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: