«Міс особлива мама України 2021» -всеукраїнський онлайн-конкурс серед мам, які виховують діток з особливими потребами

Опубліковано:
15 Квітня, 2021

3 травня стартує вдруге чудовий онлайн-проект, який був створений волонтером Оксаною Трапані Гаденко. Ідея виникла абсолютно спонтанно і ціллю конкурсу було показати всій країні, що незважаючи на випробування долі, ці мами в першу чергу гарні жінки,  майстрині, берегині дому, господині і мають право на щастя. В «Міс особлива мама України» приймають участь жінки, які виховують діток з інвалідністю. Їхнє життя складається з постійних пошуків лікарів, щоденних процедур для дитини, частих реабілітацій. Жити в такому темпі дуже важко, страшно, буває й огортає відчай, приходить депресія. Особлива мама – в душі звичайна жінка, котрій хочеться деколи відволіктися, забути про свої проблеми і просто перезавантажитися для подальшої боротьби за свою кровинку.

nullСудячи з відгуків минулорічних учасниць, конкурс їм дав поштовх, вони подивилися на себе з іншої сторони, поринули з головою в забаву і відпочили морально. В пані Оксани навіть не було сумнівів, що в 2021 році знову відбудеться конкурс і ось уже в березні відкрили реєстрацію і був оголошений відбірковий тур, після проходження якого до 1 туру було допущено 56 учасниць з різних областей України. Тернопільщину представляють Бучак Наталія та Люба Лариса. Обидві жінки надзвичайно талановиті і цікаві особистості. Пані Лариса вдруге приймає участь в конкурсі, минулого року зачарувала членів журі вишиванками та цікавими роботами, тому цілком справедливо здобула титул «Берегиня українського етносу»

Зрозуміло, що планування дня, а тим більше вільного часу жінки, яка доглядає дитину з інвалідністю, не завжди залежить від неї. Врахувавши особливості життя родин, організаторами було виділено по 7 днів на виконання кожного завдання. Отже, 6-тижневий проект складається з 6 турів:

1. Я жінка – я богиня. На цьому етапі учасниця має забути про своє сьогодення і представити себе у всій красі. Згадати, що вона не тільки мама, а гарна в першу черга жінка. Роботу можна викласти у 6 фото або відеоролику до 3 хвилин.

2. Бабусин горщик. Кулінарний конкурс приготування української страви та гарної її подачі. Оцінюється одна страва, обов’язковим є написання рецепту та фото етапів приготування, де видно учасницю проекту за приготуванням страви, також можна змонтувати відеоролик.

3. А я собі українка, україночка! Дуже ефектний фото-тур, де дівчата постануть в вишиванках, українських костюмах різних куточків нашої неньки України.

4. Наші традиції. «Що сторона – то новина!» Погодьтеся, що цей вислів дуже вдалий! В конкурсі приймають участь жінки з різних населених пунктів, областей, тому організатори очікують цікаві відео-розповіді про традиції села, міста, родини.

5. До 150-річчя народження Лесі Українки – читання вірша, уривка поеми поетеси.

6. Танцюють всі – перевтілення в героїню 30-70 років і показати образ в танці твіст, рок-н-ролл, тощо…

nullтернопільчанка Люба Лариса
 

За виконанням робіт буде пильно спостерігати 9 членів журі, оцінюючи виконання по 10-бальній шкалі. Всі учасниці проходять 6 турів, а свої оцінки журі здає в кінці конкурсу, тому хто лідирує на різних етапах невідомо організаторам. До складу журі входять волонтери з Італії та України, а також переможниця першого конкурсу.

Організатори запрошують до співпраці спонсорів. Конкурс проходить в групі «Подаруй усмішку_UA», а також будуть викладені альбоми в організаторів на сторінках у вільному доступі для кожного бажаючого. Доброчинна група створена більше 13 років тому, її діяльність спрямована на забезпечення ліками, речами, продуктами, засобами гігієни багатодітних, малозабезпечених родин, а також сімей з особливими дітками та учасників бойових дій. Кожного тижня кілька десятків коробок з усім необхідним безкоштовно водії доставляють з Італії в Україну. Пані Оксана Трапані Гаденко засновниця спільноти, родом з міста Сторожинець Чернівецької області, вже давно живе за кордоном та серце і душа її в Україні. Цій неймовірній жінці вдалося організувати в сонячній країні українців-емігрантів і італійських волонтерів, які спільно допомагають там, де біда. Добро робити легко, якщо серце бажає поділитися своїм теплом!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #конкурс, #мама, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: