В Україні розпочинається щеплення вакциною CoronaVac проти COVID-19

Опубліковано:
14 Квітня, 2021

З 14 квітня в Україні розпочинається щеплення китайською вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech проти COVID-19. Міністерство охорони здоров’я завершило всі необхідні перевірки і тестування препарату.

«CoronaVac є розробкою відомої у світі компанії Sinovac Biotech, яка виготовляє сотні мільйонів доз вакцин на рік та поставляє їх у більш ніж 35 країн. Україна отримала першу партію в обсязі 215 тис. доз цієї вакцини. Всього законтрактували 1,9 мільйона доз. Решта 1,7 мільйона надійдуть найближчим часом. Ми розраховуємо на постачання протягом квітня-травня цього року», – зазначив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив під час брифінгу.

Перша партія даної вакцин буде розподілена передусім серед маломобільних груп населення та їх доглядальників, соцпрацівників. Також щеплення буде організовано для працівників освіти, які беруть участь в організації та проведенні ЗНО, для українських олімпійських та паралімпійських спортсменів, які готуються до Токійської олімпіади, представників Національної поліції та Збройних Сил України.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вакина CoronaVac, #вакцинація, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: