Тернопільські заклади громадського харчування працюватимуть лише на літніх терасах

Опубліковано:
13 Квітня, 2021

Заклади громадського харчування в Тернополі мають працювати лише на літніх терасах. Також відвідувачі можуть взяти їжу з собою або замовити доставку.

У приміщенні в центрі міста працюють кафе, бари та магазини. Власниця бару Галина Дмитришин каже, свій заклад закрила:

“У нас є розмітка, яка відстань повинна бути. Наш бар ми закрили, не можна в закладах сідати. Тільки в масках прийти подивитися і все. Великі втрати, ми зараз не знаємо, що робити, бо в нас немає доставки так щоб повноцінно все продавати і розказувати про себе”.

Відвідувачка закладу Тетяна Рахманська каже, приїхала в Тернопіль зі Львова:

“Моє ставлення – прежахливе. В мене бізнес пов’язаний теж з цією діяльністю і я не можу зрозуміти: кількість хворих після карантинних обмежень не зменшується, жодного логічного пояснення цьому немає. Відповідно, якщо будь-який мій працівник або навіть моя дитина чи хтось з моєї родини захворіє – я крім того, що і так в мінусах, то ще й не можу нікому покрити лікування, бо оборот в моїй компанії не йде, він просто стоїть”.

У цьому закладі громадського харчування відвідувачам не дозволяють сідати за столики, каже менеджер Володимир Гуменюк:

“Багато людей, які не дотримуються карантинних норм, навіть сьогодні просто заходять і йдуть прямо в зал. Їм розповідаємо, що через карантин – літній майданчик працює, або на виніс”.

Епідеміолог обласного лабораторного центру Володимир Паничев прокоментував ці обмеження так:

“Таким чином ми обмежимо перебування людей в закритому просторі. А перебування людей на свіжому повітрі завжди буде безпечнішим, аніж спілкування всередині приміщення. Простір має бути відкритий з двох сторін. Це потрібно, щоб забезпечити належне провітрювання, навіть якщо на літньому майданчику облаштоване якесь засклення або ще якесь закриття”.

Нагадаємо, нові карантинні обмеження міський штаб для боротьби з коронавірусом прийняв 2 квітня. Окрім заборон, які стосуються закладів громадського харчування, штаб також запровадив дистанційне навчання для старшокласників в школах, повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал. За його словами, учні початкових класів та дошкільнята навчаються в закладах освіти.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #карантин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ресторан, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: