На Тернопільщині тракторист знайшов унікальний доісторичний саркофаг

Опубліковано:
10 Квітня, 2021

У селі Ридодуби, що на Тернопільщині, тракторист випадково знайшов старий саркофаг. Припускають, що знахідці 4-5 тисяч років. Про це повідомляє  ТРК Україна.

Як розповідає староста села Ридодубів Ярослав Огаль, тракторист обробляв землю і несподівано провалилася. Коли його витягли, побачили старі плити, а під ними – кістки й череп.

«Там стояла така велика накрита плита, десь 15 сантиметрів. Вона розламалася, і він провалився туди. Якось він виїхав, але після того, як відкинули (плиту – ред.), то там кістки були», – каже Ярослав Огаль.

За знахідку взялися археологи. Вони припускають, що тракторист натрапив на саркофаг, якому 4-5 тисяч років. Історики сподіваються, що більше зможуть розповісти, коли проведуть розкопки.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #археологи, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #саркофаг, #тернопіль, #тернопільські новини, #тракторист, #Ччортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: