На Тернопільщині створили бригади для боротьби з пожежами торфу

Опубліковано:
10 Квітня, 2021
У Тернопільській області створено 5 чергових бригад, які будуть займатися боротьбою з пожежами торфу.

В.о. начальника РОВР у Тернопільській області Олег Озеранець взяв участь в селекторній нараді з питань підготовки до пожежонебезпечного періоду 2021 року, яка відбулася під головуванням Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського.

У ході наради заступник директора департаменту – начальник відділу взаємодії з водогосподарськими організаціями департаменту управління водними ресурсами Державного агентства водних ресурсів України Вячеслав Розгон доповів про підготовку водогосподарських організацій до протидії пожежам на торф’яниках.

Враховуючи ситуацію щодо виникнення пожеж на торф’яниках в умовах маловоддя, РОВР у Тернопільській області вживаються попереджувальні заходи на осушувальних системах, де є висока ймовірність загоряння торфу, шляхом акумулювання води в осушних каналах.

Для недопущення аварійних ситуацій на водогосподарських об’єктах області (у тому числі для гасіння можливих пожеж на торфовищах) створено 5 аварійних бригад у кількості 23 особи.

За результатами наради Міністр доручив забезпечити максимальну готовність до протидії масовим пожежам у лісах, на торфовищах і сільгоспугіддях.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: