Об`єднані територіальні громади мають багато інструментів для збільшення надходжень до місцевих бюджетів, – Володимир Труш

Опубліковано:
7 Квітня, 2021

Об`єднані територіальні громади мають багато інструментів для збільшення надходжень до місцевих бюджетів. Це скорочення податкового боргу, легалізація працівників і контроль за продажем підакцизних груп товарів.

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш 6 квітня під час наради у Чортківському районі з питань надходження податків і зборів до місцевого бюджету у поточному році. Також йшлося про координацію спільних заходів, спрямованих на виявлення і залучення додаткових надходжень, налагодження співпраці між податковою службою області та територіальними громадами.

«Протягом останніх років область демонструє високі темпи зростання дохідної частини місцевих бюджетів. Це свідчить про ефективність політики децентралізації. Також спостерігається активний розвиток громад. Завдяки діяльності органів місцевого самоврядування та професійним працівникам, до бюджетів всіх рівнів по області спрямовано 8,6 млрд грн, що на 1,3 млрд грн або на 17,2% перевищує відповідний показник минулого року. Тому ми повинні, незважаючи на складні умови, згуртуватися разом, накреслити план ефективних дій та вирішити питання наповнення місцевих бюджетів, бо від цього залежить подальше нормальне функціонування всіх сфер діяльності громад», –  наголосив Володимир Труш.

Голова обласної державної адміністрації акцентував увагу, що в результаті реформи децентралізації органи місцевого самоврядування та виконавчої влади стали рівноцінними партнерами, які працюють над спільним завданням.

«Голови громад мають зрозуміти, що вони не залишилися сам на сам зі своїми проблемами. Так, ви отримали свої бюджети, але держава готова і надалі підтримувати громади на етапі їх становлення, зокрема, через державні програми, Державний фонд регіонального розвитку», – зауважив Володимир Труш.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Володимир Труш, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Об`єднані територіальні громади, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: