Можуть відсторонити від занять: у Тернополі учні повинні мати усі обов’язкові щеплення

Опубліковано:
3 Квітня, 2021

Для того, щоб з 1 вересня дитина пішла до школи, вона повинна мати усі обов’язкові щеплення, передбачені Календарем профілактичних щеплень. У разі відсутність щеплення, дитину можуть відсторонити від занять. Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Верховний суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду визнав  законним відсторонення від навчання у закладах професійно-технічної освіти, школах і закладах дошкільної освіти дітей, яким не зробили профілактичні щеплення.

Наразі у закладах дошкільної освіти м. Тернополя практично усі діти щеплені. Існують лише поодинокі випадки, коли в дитини є медичні протипоказання до вакцинації.

«У тернопільських школах навчаються 482 учні, які не мають профілактичних щеплень, проте відвідують уроки, та ще 736 дітей, які частково вакциновані (не від усіх 10 інфекційних хвороб). Тому для того, щоб 1 вересня усі діти мали змогу безперешкодно відвідувати навчання, закликаємо батьків завчасно звернутися до педіатра та перевірити наявність у дитини усіх обов’язкових щеплень», – наголошує заступник директора з поліклінічної роботи Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Володимир Кучма

Додамо, що профілактичні щеплення у Тернополі проводяться щоденно у шести педіатричних філіалах. Отримує їх дитина відповідно до дати народження, і при оформленні медичної довідки форми № 086-1/о, яка необхідна для зарахування в школу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вакцинація, #діти, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа, #щеплення
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: