Обранці тернопільських громад опановували інструменти для ефективної діяльності депутатів місцевих рад

Опубліковано:
2 Квітня, 2021

25 жовтня 2020 року в Україні відбулися місцеві вибори, у результаті яких депутатами вперше стало багато нових представників громад, у яких є потреба дізнатися більше інформації про роботу представницького органу громади та інструменти для ефективної депутатської діяльності.

Щоб допомогти місцевим обранцям якнайкраще виконувати їх функції, регіональний офіс Програми “U-LEAD з Європою” організував семінар «Інструменти для ефективної діяльності депутатів місцевих рад», який відбувся в онлайн-форматі.

Керівниця Тернопільського РО зауважила, що семінар покликаний упорядкувати досвід обранців громад та поєднати його з чинними нормами законодавства. За її словами, загалом Програма робить чимало для зміцнення спроможності громад за допомогою консультацій та заходів, а тому є ключовим партнером для громад. 

Під час депутатів місцевих рад ознайомили із механізмами реалізації повноважень депутатів місцевих рад, способами взаємодії депутата з виборцями, процедурними аспектами діяльності ради, зокрема статусом, правами та обов’язками депутата місцевої ради, регламентом місцевих рад та робота в постійних комісіях, а також роботою з виборцями та звітуванням депутатів місцевих рад. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #семінар, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: