У Тернополі відбудеться міжнародна наукова конференція для спростування комуністичний міфів

02.04.2021 07:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

Важливо.

15 квітня у Тернополі відбудеться міжнародна наукова конференція, мета якої - спростувати комуністичні міфи про українських героїв, зокрема, Романа Шухевича. Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал. За його словами, у Тернополі створять площадку, де науковці зможуть обговорити всі спірні історичні питання та спростувати комуністичні міфи.

Історію віддати історикам

«Історією мають займатися історики. Історію треба досліджувати через архівні документи, а не через радянську пропаганду. Виходячи з того, що обговорення теми присвоєння центральному стадіону Тернополя імені головнокомандувача УПА Романа Шухевича, вийшло за межі України, що деякі іноземні політики дозволили собі ряд неприпустимих висловлювань на адресу українських героїв, було прийнято рішення про проведення наукової конференції. На конференцію запрошені не лише українські, а й польські й єврейські історики», - заявив Сергій Надал.

За словами мера Тернополя, комуністична пропаганда сформувала негативний образ Українського Воїна. І цей образ досі активно експлуатується навіть у західних, дружніх до України, країнах. Цей історичний фейк треба офіційно, документально спростувати. Це головна мета конференції.

Зруйнувати комуністичний міф про українського воїна

«Ми — на своїй Богом даній землі, і будемо робити те, що вважаємо за потрібне. Десятиліттями працювала комуністична машина пропаганди і знищення всього українського. Роками радянські історики переписували історію України, щоб заплямувати репутацію, спотворити образ українських воїнів. І це стосується історії не лише УПА, а ще часів Київської Русі та Гетьманщини. Настав час це змінити», - підсумував Сергій Надал.

Нагадаємо <https://www.pravda.com.ua/news/2021/03/10/7286137/>

На сесії Тернопільської міської ради 5 березня ухвалили https://www.pravda.com.ua/news/2021/03/5/7285691/> рішення про присвоєння назви міському стадіону "Тернопільський міський стадіон імені Романа Шухевича".

У свою чергу, мер Тернополя відповів

https://www.pravda.com.ua/news/2021/03/10/7286137/> на звинувачення посла Ізраїлю, що Роман Шухевич врятував єврейську дівчинку:

«З вересня 1942 по лютий 1943 родина Романа Шухевича переховувала в своєму будинку від переслідування нацистами сусідську єврейську дівчинку Ірину Райхенберг».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі