Для нас дуже важливо створити належні умови у медичних закладах, - Володимир Труш

02.04.2021 10:13   Джерело: Тернопільська ОДА
Опубліковано : Новини Тернопілля

Під час робочої поїздки в Теребовлянську об`єднану територіальну громаду голова обласної державної адміністрації Володимир Труш відвідав  Теребовлянську центральну районну лікарню та ознайомився з особливістю надання допомоги хворим на COVID-19.

Як розповів головний лікар Михайло Никеруй, для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 в закладі залучено 36 медичних працівників.
З Національною службою здоров’я України підписано 13 пакетів орієнтовно на 43 млн. грн. враховуючи пакет про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій щодо надання медичної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.

«Станом на 1 квітня на базі лікарні для надання стаціонарної допомоги хворим на коронавірусну інфекцію виділено 64 ліжко місця. Зараз у нас на стаціонарному лікуванні  перебуває 63 особи на коронавірус, з них 1 на апараті ШВЛ, 1 на кисневому концентраторі і 54 особи на кисневій масці. Крім того, у лікарні проведено монтаж 59 кисневих точок, закуплено 21 кисневий балон, апарати ШВЛ», - зазначив головний лікар Михайло Никеруй.

Голова обласної державної адміністрації Володимир Труш разом з головним лікарем оглянули стан приміщень, ознайомилися з обладнанням палат і боксів для хворих COVID-19.
«Для нас дуже важливо створити належні умови у медичних закладах, - наголосив Володимир Труш. – Ми бачимо, що в Теребовлянській центральній районній лікарні використовують сучасне обладнання, яке дозволяє надавати пацієнтам якісну і вчасну медичну допомогу. А в умовах пандемії COVID-19 це надзвичайно важливо. Також тут докладають максимум зусиль, щоб пацієнти перебували у затишних сучасних палатах. Так, за рахунок фонду Державного регіонального розвитку проведено утеплення фасаду лікарні та капітальний ремонт даху загальною вартістю понад 3 мільйони гривень».

До слова, щорічно в центральній районній лікарні лікується понад 7 000 чоловік, хірургами лікарні здійснюється 1650 операцій різної складності.

null

null

null


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська ОДА  

Коментарі