«Пошкоджують дерева у парках»: на Тернопільщині розпочали боротьбу зі шкідниками

Опубліковано:
30 Березня, 2021

У Чорткові розпочали боротьбу із міллю, яка пошкоджує дерева у парках. Одним із методів є ін’єкція каштанів спеціальним препаратом. Про це повідомляє Чортківська міська рада.

«Ми вивчали досвід інших міст, які також боролися із цим шкідником, і дійшли висновку, що одним з ефективних методів боротьби є ін’єкція каштанів спеціальним препаратом. Цього року ми розпочнемо «вакцинацію» каштанів, що ростуть в парку культури та відпочинку ім. І. Франка, тут їх приблизно 300. Решті каштанів, які ростуть у місті, ін’єкцію плануємо ввести наступної весни», – розповідає начальник КП «Парковий культурно-спортивний комплекс» Володимир Снігур.

Відтак у стовбур кожного дерева вводитимуть «Актара 25 WG». Препарат поступово розчиняється соком, що надходить із коренів і по провідних пучках потрапляє до гілок, а згодом до листків і токсикує їхні тканини, роблячи їх не придатними для живлення гусениці молі.

Вартість однієї дози препарату «Актара 25 WG» – близько 35 гривень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дерева, #каштани, #міль, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: