У Мінсоцполітики анонсували пенсії до 7 тис грн: хто і коли отримуватиме таку виплату

Опубліковано:
30 Березня, 2021

Після запуску накопичувальної пенсійної системи в Україні громадяни у майбутньому можуть почати отримувати виплату розміром 7 тисяч гривень.

Про це розповіла міністерка соціальної політики Марина Лазебна в інтерв’ю “РБК-Україна”.

За її словами, приклад такої моделі представили президенту України Володимиру Зеленському. Але для реалізації ініціативи необхідно навести лад у солідарній системі.

“За нинішніх зарплат, за мінімальної прибутковості, людина змогла б одержувати з двох джерел – солідарного і накопичувального рівнів – 7 тисяч гривень. Це середня виплата”, – сказала Лазебна.

Очільниця Мінсоцполітики уточнила, якщо людина за 35 років буде відкладати по 600 гривень, то це дозволило б надалі отримувати виплати протягом 15 років у середньому за 3200 гривень. До цієї суми додається пенсію із солідарної системи 3500 грн.

“Це, звичайно, в цінах сьогоднішнього дня. Ми взяли для розрахунків річну прибутковість в 3% вище інфляції (0,25% в місяць) – це реальний рівень”, – вважає Лазебна.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гроші, #експерт, #пенсія
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: