На Тернопільщині мрії про горіховий сад вилилися у злочинні махінації із землею

29.03.2021 21:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Антон Веселий

Відомий на Тернопільщині громадський активіст Роман Довбенко оприлюднив в одній з місцевих груп інформацію про злочинну оборудку, котра пов’язує мера Бучача Віталія Фреяка та члена виконкому Бучацької міської ради Петра Шеремету. Останній, як стверджує Роман Довбенко, вирішив отримати у власність земельну ділянку неподалік свого незаконно спорудженого закладу «Гостинний двір».

Петро Шеремета нібито запланував посадити там горіховий сад. Проте слід зауважити, що задовго до цих планів він, обіймаючи посаду УБОЗу, захопив, загородив і заасфальтував цю ж  ділянку. На території пан Шеремета зберігав будівельний непотріб. Цікаво, що з десять років самовільного захоплення ділянки вперто не помічали ні правоохоронці, ні земельна інспекція, ні міська рада.

Втім ситуація зазнала змін у березні 2021 року. У міську раду на розгляд Віталія Фреяка надійшла заява від сина Петра Шеремети Романа (батько правом безоплатної приватизації землі вже давно скористався) про надання йому у власність для індивідуального садівництва земельної ділянки 0.063 га з кадастровим номером 6121281000:01:001:0001. Ділянку оглянула земельна комісія і з’ясувалося, що саме у тому місці Шеремета і зберігав будівельний непотріб.

Як зазначає у дописі Роман Довбенко, звернувшись з проектом землеустрою до міської ради, Шеремета зафіксував злочин, скоєний спільно з ним працівниками організації, яка розробляла проект, а саме підробку кадастрового плану земельної ділянки та довідки про обмеження та обтяження, яка підписується спільно замовником (в даному випадку Шеремета) та розробником.

У такий хитромудрий, проте добре випробуваний спосіб Шеремета не вперше примножує статки. Зазвичай спочатку він самовільно захоплює землю, а потім завдяки міцній дружбі з мером Бучача та іншими чиновниками виготовляє документи й стає законним власником ділянки.

Активіст акцентує увагу на тому, що Шеремета мав би відповісти за свої дії перед законом, йому загрожує кримінальна та адміністративна відповідальність.

Зважаючи на ці обставини, Роман Довбенко закликав новопризначеного керівника Бучацької окружної прокуратури Михайла Носовського та начальника відділення поліції № 2 (м.Бучач) Чортківського РВП ГУ НП в Тернопільській області Петра Мороза відреагувати на протизаконні дії учасників злочинної схеми. Також він публічно звернувся до начальника земельного відділу Бучацької міської ради Ігоря Ткачука з проханням вивести з ріллі та перевести в землі громадської забудови вищезазначену земельну ділянку. Аби Шеремета заради своєї мрії згодом подався на аукціон і долучився до наповнення місцевої казни.

Антон Веселий


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі