Що буде з тарифом на електроенергію з 1 квітня? Стали відомі плани уряду

Опубліковано:
28 Березня, 2021

1 січня 2021 року уряд скасував пільговий тариф для населення, в результаті вже з першої кВт-години українці почали сплачувати 1,68 грн.

За прогнозами Міненерго, після 31 березня вартість електроенергії могла зрости майже вдвічі…

Кабінет міністрів може на певний час продовжити покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів на енергоринку (ПСО), термін дії якого завершується 31 березня. Тобто тарифи на електроенергію для населення не зміняться ще якийсь час. Про такі наміри повідомив комерційний директор ПАТ «Донбасенерго» Олег Ларіонов.

«Наскільки я знаю, буде продовжено (ПСО). Існує декілька версій на майбутнє, але я не можу їх коментувати», – зазначив Олег Ларіонов під час онлайн-дискусії в Energy Club на тему проходження осінньо-зимового періоду 2020-2021 років. Проте під час виступу Ларіонов заявив, що «однією з головних проблем на енергоринку є необґрунтована ціна для населення та перехресне субсидіювання, яке раніше покривала промисловість, а тепер генерація».

У разі неприйняття рішення про продовження ПСО ціна на електроенергію для побутових споживачів почала б формуватися на ринкових умовах. Міненерго вважає, що це призвело б до різкого – більш ніж у 2,5 раза, зростання ціни на електричну енергію для населення – до 3,30 грн за кВт-год.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #електропостачання, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тариф, #тернопіль, #тернопільські новини, #ціна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: