«Замалюй рану ветерану»: У ТНМУ започатковали благодійний проєкт

28.03.2021 08:13   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Оксана Горобець
Студенти медичного факультету Давид Андрухов, Ігор Герас, Оля Гетун, Вероніка Казьмірук, Віка Колодинська, Іра Красько, Назар Кулик, Максим Лук’яненко, Діма Осадчук, Олена Поворознік, Віола Свіржевська, Іванка Швед, Настя Шендера 12 березня 2021 року разом зі своїм куратором – доцентом кафедри дитячих хвороб з дитячою хірургією Тамарою Воронцовою передали в Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни акрилові фарби, пензлики, художній папір різних розмірів, палітри для бійців, які проходять реабілітацію. У цьому лікувально-реабілітаційному закладі використовують ефективний метод психологічної реабілітації – арт-терапію.

Ідея цієї благодійної ініціативи належить Тамарі Олександрівні. Вона упродовж тривалого часу є волонтером і багато зусиль докладає для допомоги воїнам сучасного українсько-російського збройного протистояння. Тамара Воронцова і до цієї акції співпрацювала з Рівненським госпіталем. Вона була вражена результатами застосування арт-терапії. Завдяки цьому методу психологічна реабілітація має високі показники. Справа в тому, що такого відновлення потребує майже кожен боєць, щоб максимально ефективно повернутися в ритм і умови мирного життя.

null

Перед тим, як придбати необхідне художнє приладдя, організатори заходу спілкувалися з керівником госпіталю і дізналися, що саме потрібно. У цьому закладі є центр лікування і реабілітації наслідків нейротравми і саме тут воїнам допомагають пройти психологічну реабілітацію.

Студенти і їх куратор зазначили, що війна триває досі, поранених прибуває багато, тому необхідність у допомозі і підтримці є актуальною і сьогодні. Малюнки, які створюють наші воїни, вражають майстерністю і глибиною. Ці твори навіть користуються популярністю і час від часу продаються. Виручені кошти ідуть на потреби центру лікування і реабілітації наслідків нейротравми.

Студенти ТНМУ ініціюють започаткування проекту «Замалюй рану ветерану» (#Замалюйрануветерану), який буде діяти на постійній основі в нашому виші.

За деталями можна звертатися до організаторів : Воронцової Тамари Олександрівної https://www.facebook.com/tamvoronc

Лук’яненка Максима https://www.facebook.com/waterson9/

Отже, оголошено збір коштів протягом березня-квітня 2021 року, на які буде придбано все необхідне для арт-терапії (фарби, художній папір, пензлики).

Кошти можна переказувати на картку для виплат 4149499371383942 (Воронцова Тамара Олександрівна).

У новинах ТНМУ ви згодом будете мати змогу прочитати звіт про результати збору коштів і як вони були витрачені.

Закликаємо усіх небайдужих долучитися до допомоги у психологічній реабілітації наших воїнів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі