У тернопільському будинку три роки протікає труба

Опубліковано:
24 Березня, 2021

Впродовж трьох років у будинку на вулиці Руській, 4 в Тернополі протікає труба холодної води в підвалі. Про це розповів мешканець цього будинку Олександр Посмітюх.

За його словами, з проханням відремонтувати трубу мешканці тричі зверталися до приватного підприємства, яке обслуговує будинок. Головний інженер підприємства Микола Васьковський каже, водопровідні мережі в цьому будинку не могли відремонтувати, бо не було грошей.

У п’ятиповерхівці на вулиці Руській, 4 живе Віра Животко.

“Мені, щоб добратися до свого підвалу, треба брати парасолю, бо постійно тече на голову. Скільки разів зверталися, ніхто нічого не робить”, – каже Животко.

Олександр Посмітюх живе у цьому будинку понад 60 років. Чоловік розповідає, труба холодної води тече впродовж трьох років:

“Вода вимила яму. Тут була просто діра, вже засипали землею і поставили дощечку. Відро води натікає за один день. А скільки цієї води пролилося в землю. Це вже тече три роки. Справа в тому, що будинок старий, аварійний. Тут підземний хід під тим будинком. Якщо полетить склепіння цього підземного ходу, а хід висотою приблизно 3 метри. Просто сяде фундамент. Ви уявляєте, що буде, якщо сяде фундамент на 3 метри? Це просто завалиться частина будинку, або і весь будинок”.

 

Михайло Смакоуз каже, в підвалі дерев’яні перегородки, а через протікання труби може виникнути замикання в електромережі:

“Воно може замкнути. Вони заізольовані, але що то за ізоляція? Вже 60 років. Алюмінієві дроти. Електропроводка проходить під самою трубою. На електродроти крапає вода. Може зайнятися замкнути і пожежа буде”.

Із проханням відремонтувати трубу жителі зверталися до приватного підприємства, на обслуговуванні якого знаходиться будинок, каже Олександр Посмітюх:

“В 2017 році текла труба в цьому підвалі. Її поміняли в тому ж році, але стояк не міняли, бо казав головний інженер, що вони на даний момент не мають коштів. Сказали, що на 2018 рік це питання закладають в кошторис, житлокомунуправа має виділити кошти і буде проведений ремонт. Я підходив в першому кварталі, сказали, можливо в другому кварталі будуть кошти, в другому, можливо в третьому. В 2019 році я теж ходив неодноразово до головного інженера, в приймальну до майстра ЖЕКу. Мотивувалось тим, що немає коштів”.

 

Головний інженер підприємства, яке обслуговує будинок на вулиці Руській, 4, Микола Васьковський каже, щоб відремонтувати водопровідні мережі у цьому будинку потрібно близько 50 тисяч гривень:

“Протягом кількох років ми зверталися в управління ЖКГ включити в титульні списки на проведення капітального ремонту системи холодного водопостачання будинку на вуиці Руська, 4, тому що там система складна. Всі мережі проходять під підлогою в квартирах мешканців. У 2020 році ці роботи увійшли в титульний список на проведення капітального ремонту. Але я не можу сказати, чому ці ремонти не були виконані”.

Керівниця відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду Ганна Муца розповіла, водопровідну мережу у будинку на вулиці Руській, 4 торік відремонтувати не встигли. Його внесли до титульного списку на капітальний ремонт системи водопостачання на цей рік. Скільки грошей передбачили на це – невідомо.

Загалом у титульному списку на 2021 рік 83 будинки. На капітальні ремонти передбачено 1мільйон 400 тисяч гривень, розповіла Ганна Муца.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будинок, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #труба
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: