На Тернопільщині вшанували пам’ять військовослужбовця

Опубліковано:
23 Березня, 2021

У Бережанах вшанували пам’ять військовослужбовця Олександра Філя, який обороняв аеропорт Луганська. Про це повідомляє Суспільне.

Волонтери поклали квіти до меморіальної дошки, що на фасаді Бережанської першої школи, в якій навчався Олександр Філь. Також у храмі відбувся молебень.

Нагадаємо, що із початком воєнних дій на Донбасі Олександр Філь вирушив у зону АТО. Разом з іншими бійцями він охороняв аеропорти Донецька та Луганська. Олександр був навідником аеромобільно-десантного взводу військової частини А0284.

23 березня 2014 року березня він відсвяткував свій дев’ятнадцятий день народження, який виявився останнім в його житті. Адже 16 серпня 2014 р. у результаті смертельного поранення під час виконання бойового завдання в районі проведення АТО біля села Хрящувате під Луганськом Олександр Філь загинув. Того дня позиції українських солдатів російські найманці обстріляли шквальним вогнем із «Градів». Один снаряд влучив у будівлю, де перебував й Олександр. Тоді ж загинули Тарас Кулєба, Ігор Добровольський, Артур Лі, Денис Мирчук, Владислав Муравйов, Іван Пасевич, Назар Пеприк, Олег Тюріков, Денис Часовий.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бережани, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #олександр філь, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: