У Польщі прокоментували повторну аварію українського автобуса на тій самій ділянці дороги

23.03.2021 16:13   Джерело: Правий берег
Опубліковано : Новини Тернопілля
У Підкарпатському воєводстві Польщі стан дорожнього покриття, інформаційні покажчики, освітлення та безпекова інфраструктура у місці, де 6 та 22 березня сталися ДТП з українськими пасажирськими автобусами, в момент аварій були у належному стані і не могли бути безпосередньою причиною автокатастроф.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив речник Генеральної дирекції національних доріг та автомагістралей (GDDKiA) Польщі Шимон Пехов’як.

“З нашого аналізу випливає, що вся інфраструктура у цьому місці побудована правильно, відповідно до проєкту і всіх нормативних документів”, – заявив Пехов’як.

За його словами, після першої аварії працівники GDDKiA спільно з поліцією перевірили правильність встановлення відбійників і стан покриття.

“Незадовго до нинішньої ДТП цю ділянку проїжджала cпецтехніка… Дорога посипалася сіллю. У момент аварії не було ожеледиці, адже температура була вище нуля”, – зазначив Пехов’як.

Раніше представник GDDKiA у Підкарпатському воєводстві Маріуш Блискал заявив, що після аварії автобуса 6 березня і детального огляду місця катастрофи було прийнято рішення про встановлення на цьому місці попереджувального знака про аварійно-небезпечну ділянку. Він буде встановлений на цьому тижні.

У ніч проти 22 березня мікроавтобус, який здійснював рейс за маршрутом Вроцлав-Чернівці, з’їхав з дороги, пробив відбійник у кінці з’їзду до пункту обслуговування пасажирів “Кашице” і з’їхав у придорожній рів. У машині перебувало 10 людей, зокрема двоє водіїв. В результаті ДТП один чоловік (водій, який не перебував за кермом) загинув на місці, п’ятеро людей зазнали травм різного ступеня тяжкості.

Раніше, 6 березня, у тому ж місці в аварію потрапив автобус сполученням Познань-Херсон, в якому їхали 57 осіб. На місці загинули п’ятеро українців, 35 людей дістали травми різного ступеня тяжкості. За останньою інформацією, у польських лікарнях залишаються четверо постраждалих у катастрофі, з них двоє у критичному стані.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Правий берег  

Коментарі