На Тернопільщині вшанували пам'ять кіборга

20.03.2021 20:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

У Бережанах вшанували пам'ять кіборга Максима Ридзанича, який останнім залишив Донецький аеропорт. Сьогодні, 20 березня, виповнилася шоста річниця від дня загибелі військового. Про це пише Суспільне.

Відтак вшанувати пам'ять військового прийшли рідні та його побратими. Також відбулася поминальна служба у храмі святого Володимира.

Як зазначає мати кіборга Світлана Ридзанич, востаннє син телефонував їй 5 березня 2015 року, коли вийшов з Донецького аеропорту.

«Він зателефонував і розповів, що вони з пекла повернулись в рай, тоді він зізнався, що він був в ДАПі. У нас була така домовленість, що ми не телефонуємо, чекаємо його дзвінків. У нього було декілька телефонів і телефонував з різних. Останній раз його бачили, коли Максим супроводжував загиблого на Житомир. Повіз хоронити друга. Тоді ми сина не впізнавали», - розповідає Світлана Ридзанич

Нагадаємо, що Максим Ридзанич народився 28 грудня 1977 року в смт Коцюбинське Київської області. На фронт пішов добровольцем у вересні 2014 року. Був офіцером 90 окремого аеромобільного батальйону. Загинув 20 березня 2015 року під час бойового зіткнення в районі спостережного поста біля села Опитне в Ясинуватському районі Донецької області. У Бережанах на фасаді будинку на вулиці Пирогова, де пройшло дитинство Максима Ридзанича, 7 квітня 2017 року відкрили пам’ятну таблицю.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі