«Катастрофічно не вистачає кисню»: у Чорткові посилили карантинні обмеження

20.03.2021 19:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

У зв’язку із погіршенням стану захворюваності на коронавірус у Чорткові посилили карантинні обмеження. Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє Чортківська міська рада.

«Ситуація стабільно погана. Понад 50% людей, які зараз здають ПЛР-тести, отримують позитивні результати. Такого не було ще ніколи. Також збільшується відсоток людей, у яких важкий перебіг захворювання», - зазначає лікар-епідеміолог Микола Михайлюк.

Як додала заступниця головного лікаря Чортківської центральної міської лікарні Людмила Добощук, семеро пацієнтів підключено до апаратів штучної вентиляції легень.

«Катастрофічно не вистачає кисню. Маємо ще запаси у балонах (всього їх 71), але за теперішніх умов цього вистачить максимум на добу. Неврологічне відділення лікарні знову перепрофілювали під ковідних хворих», - каже Людмила Добощук.

Відтак комісія прийняла рішення з понеділка, 22 березня, посилити карантинні обмеження на 14 днів. Зокрема: заборонити проведення спортивних, культурних, розважальних масових заходів; салонам краси та перукарням дозволено працювати виключно за попереднім записом; громадський транспорт працюватиме у звичному режимі, але зі заповненістю місць для сидіння лише на 50%.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі