Колекція Національного заповідника «Замки Тернопілля» поповнилася столітніми хоругвами

Опубліковано:
19 Березня, 2021

Хоругви, яким понад 100 років, поповнили колекцію Національного заповідника «Замки Тернопілля». Про це повідомляє УКРІНФОРМ.

Як розповідає молодший науковий співробітник заповідника Наталія Цвях, у фондах заповідника понад 50 хоругв кінця XVIII – початку XX століть. Відтепер колекція поповнилася ще двома.

«Нам передали їх парафіяни дерев’яної церкви святого Миколая села Бодаки, що біля Збаража. Це оригінальні пам’ятки сакрального мистецтва, яким більш ніж століття вклонялися віряни, виносили святиню із храму для церковних процесій під час празників, урочистих подій, різних релігійних обрядів, зустрічей високого духовенства», – розповіла Цвях.

Одна із хоругв оздоблена рослинним орнаментом із хрестом, двостороння, з живописними зображеннями Різдва Христового та Великомучениці Варвари. На іншій стороні хоругви на зеленому тлі у фігурному обрамленні зображено Святу Варвару, у правій руці вона тримає чашу, у лівій – сувій.

Ще одна хоругва – теж двостороння – із живописним зображенням на полотні Воскресіння Христового та Святого Георгія Побідоносця.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Збараж, #Національний заповідник «Замки Тернопілля», #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #хоругви
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: