У бою під Горлівкою загинув 55-річний командир відділення Віктор Пасєка

19.03.2021 17:16   Джерело: Новинарня
Опубліковано : Новини Тернопілля

Стало відоме ім’я українського військового, який загинув 18 березня в бою під Горлівкою на Донеччині. Це молодший сержант Віктор Пасєка. Йому було 55 років.

Як передає “Новинарня“, особу полеглого назвав Красилівський районний територіальний центр комплектації і соціальної підтримки.

Боєць Пасєка служив у 109-му окремому гірсько-штурмовому батальйоні (109 огшб), що входить до складу 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

“18.03.2021 року, біля 12-ї години дня, представниками ЗС РФ було відкрито вогонь зі сторони окупованого міста Горлівка по позиціях взводного опорного пункту військової частини А3892 біля н.п. Південне, із застосуванням великокаліберних кулеметів (50 черг), гранатометів АГС-17 (40 гранат), РПГ-7 (10 пострілів), СПГ-9 (10 пострілів), мінометів калібру 82 мм (8 мін) та 120 мм (4 міни). О 12.10 отримав кульове смертельне поранення в голову військовослужбовець служби за контрактом (…) молодший сержант ПАСЄКА Віктор Степанович, 08.06.1965 року народження, командир бойової машини – командир відділення 2-ї гірсько-штурмової роти військової частини А3892“, – сказано в повідомленні з колишнього військкомату.

Полеглий воїн мешкав на Хмельниччині, в селі Мончинці Красилівського району.

“На даний час проводяться заходи щодо евакуації тіла молодшого сержанта ПАСЄКИ В.С. в безпечне місце”, – додали в РТЦКіСП, висловивши щирі співчуття родині загиблого.

Як видно з фейсбук-сторінки Віктора Пасєки, станом на 2018 рік він працював водієм тролейбуса у Хмельницькому.

Як повідомляла “Новинарня“, 18 березня окупанти в районі Горлівки на Донеччині відкрили прицільний вогонь з артилерійського озброєння та автоматичної зброї. В результаті ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав вогнепальне кульове поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу, та, на жаль, врятувати його життя не вдалося, інформували в ОТУ “Північ”.

За даними “Новинарні“, Віктор Пасєка – третя бойова втрата Збройних сил України з початку березня 2021 року.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Новинарня  

Коментарі