Майже 90% хворих на COVID-19 в Україні, яких підключали до апарату ШВЛ, померли

16.03.2021 17:13   Джерело: hromadske.ua
Опубліковано : Новини Тернопілля

Про це свідчать дані дослідження Інституту проблем математичних машин і систем Національної академії наук України.

Зокрема, результати науковців показують, що середня летальність серед госпіталізованих із COVID-19 в Україні склала близько 15%.

Так, летальність у хворих, які перебували у відділеннях інтенсивної терапії, склала 76%, а летальність у хворих, які перебували на апаратах штучної вентиляції легень (ШВЛ), ㅡ 89%.

Всього з початку епідемії коронавірусу в Україні до апаратів ШВЛ підключили 8 446 людей; із них 7 479 померли.

За оцінкою науковців, у 2020 році надлишкова смертність через COVID-19 в Україні склала 40–60 тисяч смертей.

Водночас за останній тиждень, з 23 лютого по 1 березня, зростання кількості нових зареєстрованих випадків в Україні прискорилось та сягнуло рівня осінньої хвилі захворювань. У середньому за останній тиждень фіксували 6 353 нових заражень українців на добу.

У дослідженні зазначається, що кількість летальних випадків також почала повільно збільшуватися з середини лютого, а в останні кілька днів зростання, за офіційною статистикою, різко прискорилося.

Боротьба з COVID-19

З 24 лютого в Україні розпочалася вакцинація проти коронавірусу препаратом CoviShield — вакцина від Oxford/AstraZeneca, яку виробляють в Індії. Під час першого етапі вакцинують медиків, оскільки вони мають найбільший ризик зараження коронавірусом.

Так, 25 лютого в усіх областях України повідомили про перші щеплення. Першим вакцинованим в Україні став Євген Горенко — лікар-реаніматолог із Черкас, який працює в ковідному відділенні Черкаської обласної лікарні. З 24 по 27 лютого в Україні першу дозу вакцини отримала 3 141 людина.

 

Попри це з 24 лютого в Україні також повернули адаптивний карантин. Регіони поділили на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони, у яких карантинні обмеження залежать від епідемічної ситуації.

Міністерство охорони здоров'я оприлюднило оновлений перелік зон карантину. До «червоної» зони потрапила Івано-Франківська область. Червоний рівень там ввели із 26 лютого. Чернівецька область потрапила до цієї зони з понеділка, 1 березня. Житомирська область із 3 березня потрапить у «червону» зону.

У «червоній» зоні карантину діють жорсткі обмеження, як під час січневого локдауну: заборонено працювати закладам харчування, розважальним закладам, ТРЦ, кінотеатрам, театрам, закладам освіти (крім дитячих садочків і перших класів у школах), спортзалам, ринкам. Однак працюють банки, аптеки, заправки, ветеринарні магазини, усі продовольчі магазини.

Щоб стримувати поширення коронавірусу та зменшити ризик захворіти, носіть маску в громадських місцях, дотримуйтеся соціальної дистанції, часто мийте руки та користуйтеся антисептиками. Якщо ви відчуваєте ознаки захворювання, зверніться до сімейного лікаря, самоізолюйтеся та повідомте про своє захворювання людям, із якими ви контактували. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: hromadske.ua  

Коментарі