Думаю, усі чули про Канари, як прекрасне туристичне місце. Але чи знаєте ви, в чому полягає особливість саме цього відпочинку?

Географічно Канари складаються із тринадцяти островів, найбільші з них – Тенеріфе, Гран-Канарія, Гомера, Ієрро, Ла-Пальма, Фуертевентура та Лансароте. А є такі, що взагалі незаселені людьми, наприклад, Алегранса та Лобос, тож перебуваючи на них, ви легко можете себе відчути Робінзонами Крузо.

Найбільший острів з вище перечислених – Тенеріфе. Саме він є найзаселенішим та найзручнішим для відпочинку. Його площа становить 2034 км2, а це трохи менше, ніж площа Кременецького району. Тут розташована найвища точка не лише Канар, а й всієї Іспанії – вулкан Тейде. До речі, він і досі є діючим, тому, перебуваючи на вершині, можна побачити гейзери (а ще трішки снігу, що є екзотикою на острова). Добратися туристи можуть за допомогою фунікулера, однак на самий кінець попасти не вдасться, адже туди пропускають лише науковців для дослідження вулкану.

Читайте також

Світ, насправді, є більш відкритим, ніж може здаватися, головне – бажання саморозвитку

Якщо ж ви не надто полюбляєте активний відпочинок і надаєте перевагу радше загорянню на сонечку, що ж, це не проблема. На острові є багато красивих пляжів з чорним вулканічним піском, з насипним сахарським піском, а також кам’янисті пляжі. Однак, плануючи відпочинок, врахуйте й кліматичну особливість острова: на півночі, навіть літом, зазвичай прохолодно і часто дощить, на відміну від півдня, де практично завжди сонячно та тепло (особливо в районах Адехе та Лос Крістіанос).

Окрім цього, Тенеріфе – рай для любителів шопінгу. Головним торговельним центром є столиця острова – Санта Крус. Саме тут знаходяться найбільші торговельні центри та павільйони острова, де можна купити все: починаючи від одягу і закінчуючи екзотичними фруктами та спеціями.

Як бачимо, на відміну від іншим туристичних островів, на кшталт Мальдів чи Балі, перебуваючи на Канарах кожен може знайти щось своє: активний гірський відпочинок, загоряння на березі океану чи дешевий шопінг у фірмових магазинах. Також тут легко можуть жити і любителі тепла і сонця, і ті, хто полюбляє прохолоду та освіжаючий дощик. Ідилія, чи не так?

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #відпочинок, #Канарські острови, #море, #подорож
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: