Посол Польщі скасував візит до Тернополя через перейменування стадіону

Опубліковано:
13 Березня, 2021

Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький відмовився від візиту до Тернополя через рішення міськради про присвоєння стадіону імені головнокомандувача УПА Романа Шухевича. Про це повідомляє видання Polska Agencja Prasowa.

У листі до голови Тернопільської облдержадміністрації Посол повідомив, що «з великим жалем» і «в останню хвилину» скасовує візит, який повинен був бути присвячений співпраці регіону з польським партнером.

«На жаль, через рішення депутатів міської ради Тернополя від 5 березня привласнити міському стадіону ім’я Романа Шухевича, у мене не було іншого варіанту, і я був змушений відмовитися від свого візиту», – пише Ціхоцький.

Також, як наголосив Посол, не можна дозволити групі політикам знищити досягнення примирення останніх десятиліть Польщі та України.

Додамо, 5 березня на сесії Тернопільської міської ради депутати ухвалили рішення про присвоєння місцевому стадіону імені Романа Шухевича. Таке рішення розкритикував посол Ізраїлю. А польське місто Замость (Zamość) через перейменування стадіону розірвало співпрацю з Тернополем.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #польща, #посол, #роман шухевич, #стадіон, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: