Тернополянам загрожує чималий штраф за збирання березового соку

11.03.2021 09:13   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Новини Тернопілля

От-от розпочнеться пора збору деревних соків, які є цінними та поживними лісовими продуктами. Однак, робити це у скверах та парках не можна. Тернополянам за непослух «світить» чималий штраф.

Як повідомляють в екоінспекції, масово березовий сік заготовляють постійні лісокористувачі, а також підприємці, які отримують для цього спеціальний довіз – лісовий квиток. Такий документ дає право на добування соку у відведених місцях з дотриманням встановлених правил заготівлі. Та у межах населених пунктів така діяльність заборонена.

—  Заготівля деревних соків у межах населених пунктів є порушенням пункту 4.2. «Правил утримання зелених насаджень в населених пунктах», відповідальність за яку передбачено ст. 152 КУпАП та тягне за собою накладення штрафу на громадян від 850 до 1700 грн, — інформують у Державній екологічній інспекції Тернопільської області.

Фахівці наголошують, що громадяни, збираючи деревні соки в межах населених пунктів, можуть своїми діями спричинити загибель та послаблення екологічної стійкості дерев. Так, свердління отворів та прорубування кори в дереві призводить до зараження їх різного року інфекціями, внаслідок чого розпочинаються процеси гниття деревини, що в подальшому позначається на якісному стані дерев та його здатності протистояти несприятливим погоднім умовам.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі