Внесок Тараса Шевченка неможливо перецінити, – Володимир Труш

Опубліковано:
10 Березня, 2021

207-му річницю з дня народження письменника, громадського діяча, митця. Тараса Шевченка відзначили 9 березня у Тернополі. Протягом заходу лунали вірші та пісні славетного сина України.

Представники влади, громадських організацій, жителі та гості міста поклали квіти до пам`ятника Тарасу Шевченку та вшанували його пам`ять хвилиною мовчання.

«Сьогодні кожен читає слова Шевченка по-особливому і сприймає їх ще більш особливо, бо ті умови, в яких жив Шевченко, були не простими. Ще тоді він закладав великий поклик до боротьби. „Борітесь — поборете“ — це сигнал і символ того часу, в який ми живемо. Історія України завжди була складною, але вона була героїчною не лише тому, що ми проходили скрізь важкі випробування, а й тому, що кожен йшов до кінця. Шевченко вмів це показати, вмів надихнути. Саме тому сьогодні цінність творів, які він писав, є особливою. А переоцінити вклад Шевченка просто неможливо. В найважчі хвилини ми звертаємося до Кобзаря, адже перечитуючи його знову і знову, ми набираємося неймовірної сили та віри у наше майбутнє. Бо лише з нашою твердою вірою, з  ім’ям Тараса Шевченка ми обов’язково переможемо, а Україна буде дійсно сильною та процвітаючою державою», – зазначив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Володимир Труш, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Тараса Шевченко, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: