Актори Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру імені Тараса Шевченка десятки років грають у шевченківських виставах. Роль молодого Шевченка виконує Євген Лацік. Про це пише Суспільне.

За словами Євгена Лаціка, для того аби зробити свою зовнішність максимально близькою до Шевченкової, необхідно наносити грим.

Граючи роль актор намагається приділяти увагу значенням слів. Тому він вивчав творчість Шевченка і брав до уваги не тільки зміст віршів, а й те, в яких умовах поет їх писав.

«Наприклад, славнозвісний вірш “Садок вишневий коло хати” – ми уявляємо красиву картину. Але, беручи до уваги у яких обставинах це було написано, – виходить, що це найстрашніший вірш. Тому що коли людина сиділа в казематах і в віконечко бачила той садок вишневий – це складно», – каже Євген Лаціка.

Твори зрілого Шевченка озвучує народний артист України В’ячеслав Хім’як. У гримерці актор тримає палицю – реквізит, який використовує у виставі «Тарас». В’ячеслав Хім’як вважає, що грати Шевченка – почесно.

«Це – відповідальність, іноді через цю відповідальність можна допуститися помилок, можна втратити особистий суб’єктивізм», – зазначає В’ячеслав Хім’як.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #В’ячеслав Хім’як, #Євген Лацік, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шевченко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: