Міністерство охорони здоров’я оновило розподіл на карантинні зони. Тернопільщину віднесли до «помаранчевої» зони карантину. 

Згідно з даними, у червоній зоні перебувають чотири області – Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька. У помаранчевій знаходяться 10 регіонів – Київ, Вінницька, Донецька, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька області.

Показник госпіталізацій хворих з COVID-19 перевищено в 9 регіонах – в Києві, Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Миколаївський, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

Нагадаємо, що «помаранчевий» – попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів. Встановлюється на рівні регіонів, якщо перевищено хоча б один показник: 1) захворюваність на грип та ГРВІ перевищує епідемічний поріг; 2) завантаженість ліжок, забезпечених постачанням медичного кисню у визначених закладах охорони здоров’я – понад 65 відсотків; 3) кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення – менш як 300; 4) кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення – понад 60; 5) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – понад 20 відсотків; 6) зростання госпіталізацій протягом останніх 7 днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом – понад 50 відсотків.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #карантин, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: