Папа Франциск попереджає, що світ чекає «великий потоп»

08.03.2021 20:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Людству загрожує новий всесвітній потоп, схожий на той, що описує Біблія, заявив Папа Римський Франциск у своїй щойно виданій книжці «Про пороки і чесноти». Про повідомляє «Український Дощ»,  з попереднім посиланням на «Daily Mail».

За словами понтифіка, якщо лідери різних країн не відреагують на те, що відбувається, - зокрема, танення льодовиків і зміни температур - світ чекає катастрофа.

«Всесвітній потоп станеться, якщо ми продовжимо йти тим же шляхом», - вважає Франциск.

Франциск також не забув нагадати, що Ной пережив потоп виключно завдяки тому, що був доброчесним.

У зв'язку з цим понтифік припустив, що для боротьби з кліматичними змінами владі потрібно в першу чергу зосередити свої зусилля на боротьбі з корупцією і несправедливістю.

Понтифік звертав увагу на цю проблему ще в 2015 році, представивши свою другу енцикліку (папський документ-звернення, присвячений певним питанням) «Хвала тобі» (Laudatosi,), в якій розповів про проблеми екології та захисту навколишнього середовища. У документі він назвав зміну клімату «глобальною проблемою, яка загрожує серйозними наслідками», закликавши людство до відповідальності за Землю.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі