Хвилину можуть скоротити до 59 секунд: рекомендують вчені

Опубліковано:
7 Березня, 2021

При своєму обертанні Земля щокілька років то пришвидшується то сповільнюється. Зараз вона якраз набрала обертів. Дані показують, що 24-годинний день став хоч на трохи, проте коротшим. Наприклад, неділя тривала лише 23 години 59 хвилин 59,9998927 секунди, повідомляє TimeAndDate.com

Через природні земні та небесні зміни, астрономічні календарні тенденції свідчать про те, що останні роки загалом будуть коротшими. Земля почала обертатися швидше, ніж зазвичай, і зараз вчені пропонують забрати з кожної хвилини по одній секунді, щоб привести час у рівновагу з нашим положенням у космосі.

Проте через штучне віднімання чи додавання секунди можуть виникнути проблеми. Це може не відчуватися в індивідуальному масштабі, кажуть вчені, але наслідки мають вирішальне значення для науки і техніки, оскільки супутникові системи зв’язку та навігації покладаються на такі дані.

У 2012 році додана секунда спричинила збій серверів на багатьох веб-сайтах, включаючи Reddit, Yelp та LinkedIn, а також порушила роботу тих, хто використовує операційні системи та програмне забезпечення Linux за допомогою Javascript.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #секунда, #тернопіль, #тернопільські новини, #хвилина, #час
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: