На Тернопільщині вшанували пам’ять генерала УПА Романа Шухевича

Опубліковано:
5 Березня, 2021

У селі Гуків сьогодні, 5 березня, вшанували 71-річницю від дня загибелі видатного українця, генерала УПА Романа Шухевича.

Священнослужителі провели молебень. Згодом громадські діячі та всі охочі, як прийшли вшанувати пам’ять видатного українця, поклали до підніжжя пам’ятника квіти.

Зазначимо, 5 березня 1950 року загинув Головний командир УПА Роман Шухевич (Тарас Чупринка). Радянські спецслужби тісним кільцем оточили будинок у Білогорщі біля Львова, де переховувався Шухевич. Операцію із захоплення головнокомандувача УПА очолював генерал Міністерства державної безпеки Павло Судоплатов. До операції було залучено понад 700 бійців внутрішніх військ. Намагаючись прорватися з оточення, Шухевич вбив майора МГБ, але сам був поранений. Щоб не здаватися живим до рук ворога, Шухевич пустив собі кулю в скроню. Так відійшов у вічність творець УПА. Він воював та загинув як Герой.що за переказами місцевих жителів, саме у лісі поблизу села Гуків, тіло Романа Шухевича спалили, а кістки кинули у річку Збруч.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #роман шухевич, #тернопіль, #тернопільські новини, #УПА
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: