Чоловіка з Тернопільщини судитимуть за заклики до захоплення державної влади

05.03.2021 11:43   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Оксана Горобець
Тернопільською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, яке розслідували слідчі Управління СБУ в області, щодо місцевого жителя, котрий закликав до насильницької зміни й повалення конституційного ладу та захоплення влади в державі.

Слідством встановлено, що упродовж 2019-2020 років чоловік систематично розміщував тексти із публічними закликами до вищевказаних злочинних дій в одній із соцмереж.

Під час санкціонованого судом обшуку за місцем проживання фігуранта справи правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку з доказами вчинення ним злочину.

Незаконні дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 3 ст. 109 Кримінального Кодексу України, санкція якої передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі