Аналіз доходів загального фонду територіальних громад Тернопільщини за січень 2021 року

Опубліковано:
28 Лютого, 2021

Це – перший аналіз власних надходжень загального фонду бюджетів громад за новим адмінтерустроєм. 

У січні 2021 року структура власних надходжень загального фонду відрізняється  від тої, що стала звичною для нашої області в попередні аналізовані роки:  доля ПДФО – 57% (за 2020 рік – 63%),  єдиний податок – 26% (за 2020 рік -16%), податки на майно – 12% (за 2020 рік – 11%), акциз – 3% (за 2020 рік – 7%), інші – 2% (за 2020 рік – 3%). У першому кварталі структура ще буде суттєво мінятися, а пов’язано це в першу чергу з календарем платежів. Також потрібно зважити, що торішня аналітика по громадах покривала тільки 70%  надходжень, а решта 30% доходів збиралися на території необ’єднаних громад. 

Про це інформує Тернопільський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою».

Власні надходження загального фонду територіальних громад Тернопільщини у січні 2021 р. (у порівнянні з січнем 2020 р.) збільшилася на 4,2% (+12,7 млн грн). 29 територіальних громад продемонстрували позитивну динаміку, зокрема найбільший відносний приріст показали  Трибухівська (збільшення у 2,4 раза), Золотопотіцька (збільшення в 1,7 раза), Саранчуківська (+43%) ТГ. Ще 26  громад області мають негативну динаміку власних надходжень загального фонду. 

Щодо доходів у розрахунку на 1 мешканця громади, то середнє значення по області  склало 230 грн/особу та у 23 громад цей показник вище середнього.

Звичайно, що, за результатами січня, рано робити якісь висновки. Але окремим громадам зараз варто придивитися до колег з кращими показниками та почати шукати внутрішні резерви для збільшення надходжень. Попереду цілий рік, тож бажаємо пройти його з позитивною динамікою доходів.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #дохід, #кошти, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: