Тернопільщина може знову потрапити до «червоної зони»

28.02.2021 07:13   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Оксана Горобець
Відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Під час засідання головний санітарний лікар України Віктор Ляшко зазначив, що Тернопільська область перебуває у помаранчевому рівні епідемічної небезпеки.

Така ж ситуація виникла у Вінницькій, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Луганській областях.

«Варто відмітити, що ці області потенційно також можуть найближчими днями бути переведені в «червоний» рівень», - підкреслив Віктор Ляшко.

За результатами засідання, з 1 березня Чернівецька область потрапляє у «червону зону» епідемічної небезпеки. Там діятимуть обмеження, які були запроваджені в Україні під час жорсткого зимового карантину.

За словами Віктора Ляшка, підстави для запровадження червоного рівня епіднебезпеки:

  • - рівень госпіталізацій протягом останніх 3 днів на 100 тисяч населення перевищує цільовий показник у 60 осіб на 100 тисяч населення;
  • - коефіцієнт виявлення випадків інфікування протягом останніх 7 днів перевищує цільовий показник у 20%.

«Тенденції поширення захворюваності в області залишаються невтішними. Тижневі темпи зростання кількості пацієнтів у «ковідних» лікарнях пришвидшилися з 15% до 25%. Щодня в ці лікарні госпіталізують на 50-60% більше пацієнтів, ніж виписують» - наголосив Віктор Ляшко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі